До 30.09 регулаторът очаква да получи точна справка за размера на заплатените просрочени задължения

В срок до 30.09.2022 г. „Топлофикация София“ ЕАД трябва да представи в КЕВР график за погасяване на задълженията към „Булгаргаз“ ЕАД и да информира за всички действия, които предприема за подобряване на финансовото си състояние.

В същия срок регулаторът очаква да получи точна справка за размера на заплатените просрочени задължения към „Булгаргаз“ ЕАД към 20.08.2022 г., както и за размера на текущите задължения към „Булгаргаз“ ЕАД към 31.08.2022 г.

Сметната палата: „Топлофикация София” е в тежко финансово състояние

„Топлофикация София“ ЕАД трябва да информира Комисията дали се предвиждат доставки на природен газ за производството на топлинна и електрическа енергия.

Към 18.07.2022 г. просрочените задължения на топлофикационното дружество по договора за доставка са в размер на 328 млн. лв. и този непогасен дълг поставя газовото дружество в тежка финансова ситуация. Съществува реален риск за енергийната сигурност на страната, тъй като натрупаните задължения създават ликвидна криза и „Булгаргаз“ ще бъде затруднен да осигури необходимите средства, за да гарантира доставките по договорите с останалите си клиенти, се посочва в писмото до КЕВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.