Според политика до 10 дни ще има решение за газа

„Аз бих се фокусирал върху думите на Путин „частична мобилизация”. Мобилизацията е първият признак за обявяване на истинска война. Путин вероятно е на път да обяви война. Това е заплаха и за нашата национална сигурност. В думата „частична” се съдържа този елемент, който позволява все още дипломация. И най-лошият мир е по-добър от всяка война". Това заяви Стефан Янев, председател на „Български възход”, за "Офанзива".

Според политика сме в безпрецедентна ситуация  на прекрояване на граници и нарушаване на договори. „Агресорът е Путин, агресорът е Кремъл, а не руският народ. Това трябва да бъде много ясно като разграничение. Ние подлагаме под санкции всичко - и агресора Кремъл, и руския народ, и руската култура”.

Мая Манолова: Войната вече има пагубни отражения върху България

„Важно е България да не приема референдумите като факт, защото се правят в условията на окупация”, каза Янев.

Според него модернизацията на нашата армия трябва да продължи. „Въпросът е дали държавата разполага с достатъчно ресурс това да бъде направено сега. Модернизацията на армията е един закъснял проблем. Депутатите на „Български възход” ще подкрепят тази и всички последващи модернизации”.

„Оттук нататък не може да се очакват постоянни доставки от страна на ”Газпром”. Трябва да се търсят други решения. Има решение, втечнен газ с произход Африка. Параметрите ще станат ясни до 10-тина дни”, бяха думите на Стефан Янев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.