Шофьорът, причинил инцидента, отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици

Тежка катастрофа между два автомобила на Околовръстното шосе в София взе жертва. Инцидентът е станал около 4 ч. в неделя сутринта. Автомобил застига движещия се пред него и буквално го връхлита отзад с много висока скорост - по неофициална информация - около 200 км/ч.

Михаил Главчев и приятелката му се разминават с двете коли секунди преди сблъсъка. „След около 20-30 метра се чу един страшен удар, както гърми карабината. Вдигна се много голям пушек. В страничното огледало видях как едната от колите се преобръща”, каза очевидецът.
 


На място виждат ужасяваща гледка. Един от тримата в ударената кола загива на място. Той е французин, който е пътувал с жена за летището. По това време оттам е минавала линейка на Спешна помощ, която е пътувала към адрес. Медиците се отклонили и помогнали на пострадалите - шофьорът на ударената кола и жената на загиналия французин.

Водачът, предизвикал катастрофата, не е пострадал. „Когато отидохме, той говореше по телефона и казваше: „Ударих една кола, „Панамерата” е на кайма. При което аз не му обърнах внимание, отидох да помагам”, сподели свидетелят на инцидента Биляна Борисова.
 


От МВР казаха, че водачът е отказал тестове за алкохол и наркотици. Според очевидци обаче той е бил неадекватен.

„Беше изключително злоупотребил с алкохола. За наличие на наркотици не мога да твърдя, според мен - да. Арогантен, циничен. На мен ми каза: „Какво си се загрижил за чужденците, ти българин ли си”, добави Главчев.

По случая е образувано досъдебно производство. Предизвикалият катастрофата е с десетки фишове за нарушения на пътя. Във ВМА той е дал проба за употреба на алкохол и наркотици.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.