Предстои внасяне в съда на искане за мярка за неотклонение „задържане под стража”

Стабилизирано е състоянието на 16-годишното момче, което беше намушкано с нож в петък в центъра на столицата.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че 17-годишен чужд гражданин е задържан и обвинен за нанасянето на телесна повреда с нож на непълнолетно момче. Всичко се разиграло пред входа на столичното 18-то училище. В петък привечер две компании влизат в спор заради момиче, научи NOVA от свои източници. Спорът приключил, когато 16-годишно момче е наръгано три пъти с нож - в гърдите и корема.

Прокуратурата повдигна обвинение на 17-годишен, намушкал момче в София

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Със сириеца били други две момчета, които са възпитаници на 18-то училище. Според очевидци те опитали да предотвратят инцидента.  До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е извършен оглед на местопроизшествието. Назначени са експертизи. 

Пострадалото момче първо е прието в реанимацията на болница “Пирогов”, а след намесата на лекарите - състоянието му е стабилизирано. Друг тийнейджър от неговата компания също бил тежко пребит, но вече си е у дома. 

Б.А. не е гражданин на Република България и няма постоянен адрес, предвид това и възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.Предстои в понеделник, 26.09.2022 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС