За италианеца това бе трета титла в кариерата

Лоренцо Сонего спечели титлата на тенис турнира от сериите АТП 250 в Мец, след като надигра Александър Бублик със 7-6 (3), 6-2. Срещата продължи около час и половина, като това бе трети трофей в кариерата на 27-годишния италианец.

Светът удари Европа за първи триумф на Лейвър Къп (ВИДЕО)

Първият сет започна равностойно, като казахстанецът получи три възможности за пробив в петия гейм, които бяха отразени. В десетия Сонего имаше сетбол, който бе спасен от Бублик. Стигна се до тайбрек, където италианецът беше по-стабилен и спечели със 7-3 точки. Втората част не бе толкова оспорвана – Сонего направи ранен пробив, след това реализира още един и тотално доминира в сета, за да се поздрави с крайния успех и титлата след 6-2. Шампионът загуби осем точки на първи сервис за целия мач, като спаси и трите шанса за пробив пред Бублик.

За Сонего това бе трета титла в кариерата след тези в Анталия и Сардиния, докато казахстанският му опонент в днешния финал остава с един трофей – този в Монпелие през февруари тази година, когато надви в спора за титлата Александър Зверев. В останалите шест финала Бублик неизменно допуска загуби. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС