Във Филипините загинаха 8 души

Виетнам наложи вечерен час и евакуира над 800 000 души заради мощен тайфун, насочил се днес към централния регион на страната, който наводни села и взе поне осем жертви във Филипините, предаде Асошиейтед прес.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На хората, които живеят близо до брега, беше наредено да се преместят във временно убежище. Там се очаква утре сутрин тайфунът "Нору" да връхлети, предаде Виетнамската национална телевизия. Училищата са затворени и обществените прояви са отменени.

В провинциите Дананг и Куангнам полицейският час ще бъде в сила от днес вечерта. Хората могат да излизат само по причини, свързани с работа.

Полетите на пет регионални летища са отменени и влаковете са спрени, докато тайфунът премине. Местната метеорологична агенция каза, че Нору е преминавал с максимални постоянни ветрове от 180 км/ч.

Петима спасители от Северните Филипини са се удавили в град Сан Мигел, провинция Булакан заради тайфуна, връхлетял азиатската страна в неделя. Стена се е срутила, ударила лодката им и тя се преобърнала в морето, казаха от полицията.

Близо 80 000 души бяха преместени на главния остров Лусон във временни центрове за настаняване за спешни случаи, някои от тях принудително. Там много села бяха наводнени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.