Младият мъж е арестуван за 24 часа

Задържаха шофьор, заспал с пистолет в ръка в колата си на АМ „Хемус“, съобщиха от полицията, цитирани от Dariknews.

Малко след 7:00 часа тази сутрин е получен сигнал за шофьор, който криволичел по автомагистрала „Хемус“, в посока София. При обход на участъка - към 346 км на магистралата - униформените са установили спрелия в аварийната лента автомобил. На шофьорската седалка е лежал мъж и държал оръжие в ръката си.

КАТ-София с нов шеф до дни

Мястото е било обезопасено, а за съдействие пристигнал екип на сектор „Специални тактически действия“ към ОД на МВР-Шумен. Мъжът не е изпълнил разпореждане да отвори вратата, която е била заключена, затова последвали действия за принудителното му извеждане от автомобила и изземване на оръжието.

Установена е самоличността му - 21-годишен мъж. Газовият пистолет не е регистриран, а колата е с прекратена регистрация, след като му бил съставен акт за дрифт в началото на септември в Търговище. Той е имал книжка от година и половина и е многократно глобяван за превишение на скоростта. Младият мъж е арестуван за 24 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Dariknews