Главният прокурор Иван Гешев коментира инцидентите

Отново смърт на пътя. 22-годишна жена от Шумен загина, след като в автомобила ѝ се блъска млад шофьор с висока скорост. 18-годишният водач е седнал дрогиран зад волана, показа полевият тест. След катастрофата в болница е приета и спътницата на загинала жена. В София пък такси с мигранти се заби в пункт за годишен технически преглед.

Фаталният удар между двете коли става на кръговото кръстовище на шуменския булевард „Симеон Велики” около 21 часа и 18 минути. Тогава 18-годишен шофьор кара под въздействието на амфетамини, отнема предимство и се забива в лек автомобил.

“Ударът е бил изключително тежък. Двата автомобила са намерен на над 50 м мястото на удара”, обясни Делян Димитров, прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен.

Искат постоянен арест за шофьора, причинил катастрофата в Шумен

В ударената кола са пътували две жени – едната, на 22 година, загива, другата е приета в болница с наранявания. Шофьорът, предизвикал катастрофата, има книжка от 5 месеца. През това време вече е бил глобяван. Той е задържан, предстои да бъде и обвинен.

“Къде виждате държава? Може би, виждате държава това, в това, което се е случило снощи, че отново дрогиран шофьор с висока скорост уби 22-годишно дете в Шумен”, коментира главният прокурор Иван Гешев.

Бившият заместник-вътрешен министър Филип Гунев казва, че проблемът не е в закона, а в прилагането му.

Автомобил с мигранти катастрофира в София, има ранени (ВИДЕО)

"Една сиромахомилщина цари в МВР от години, където едвам се намират пари за тестове за наркотици, за дрегери постоянно в последния момент се търсят пари. Парите за камери са минимални. Най-вероятно България трябва да има 10  пъти повече камери от това, което имаме в момента”, каза Гунев. 

А късно снощи в София такси, превозващо нелегални мигранти се заби в пункт за годишен технически преглед. 

Камион блъсна жена в Кърджали

Ранени са 4-мата пътници. Шофьорът на колата се издирва. От “Спешна помощ” съобщават, че пострадалите са на възраст между 30 и 35 години, откарани са в болница “Пирогов” и в болница “Св. Анна”.

“Това, което липсва в МВР, е адекватен анализ и разбиране накъде да бъдат съсредоточени санкции”, категоричен е Гунев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.