Комисарите са установили, че документите са непълни и не отговарят на действащите законови разпоредби

Над 29 тона пластмасови и стъклени отпадъци, натоварени съответно в Гърция и в Турция, бяха спрени от румънските гранични власти на влизане в страната през ГКПП Русе-Гюргево, предаде агенция Аджерпрес.

Отпадъците, превозвани от румънски граждани съответно на 39 и 65 години, са били спрени през изминалата нощ на граничния пункт. Според представените документи шофьорите са превозвали стъклени отпадъци, натоварени в Гърция, и пластмасови отпадъци, натоварени в Турция, за фирми в Румъния. Граничните служители на Гюргево са поискали оторизирана помощ от комисарите на агенцията по околна среда. При проверките те са установили, че първото транспортно средство е съдържало 10 000 килограма стъклени отпадъци, а второто - 19 960 килограма пластмасови отпадъци. Комисарите са установили, че документите са непълни и не отговарят на действащите законови разпоредби.

В резултат на транспортните средства не е било разрешено да влязат в Румъния и отпадъците са били върнати на изпращащите дружества. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА