Трима души са задържани

"В тежкотоварна композиция, на паркинг в град Перник, натоварена с месо, са установени и иззети пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При направен наркотест, тя е реагирала на марихуана. Общото количество е около 80 килограма", обявиха от прокуратурата в Перник по време на брифинг, предаде Dariknews.bg.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Наркотикът е бил укрит в хладилен камион, където по документи е било описано, че се съхраняват 22 тона свинско месо, съобщиха от полицията. 

 

Трима са задържани за 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Окръжния съд в  Перник искане за взимане на постоянна мярка "задържане под стража". Само единият от задържаните е криминално проявен. 

В рамките на 24 часа са извършени множество процесуално-следствени действия, добавиха разследващите. Води се разследване за държане на наркотици с цел разпространение в съучастие.

"В ГДБОП е придобита информация за лица, осъществяващи нелегално производство на цигари за контрабандно въвеждане в страната на акцизни стоки без бандерол от Република Гърция, както и трафик на наркотични вещества", разказа Явор Серафимов, заместник директор на ГДБОП, как е започнало разследването. 

Откритата марихуана е с много високо качество, а приблизителната стойност й е около 800 000 лева.

"Марихуаната е транспортирана в тежко-товарна хладилна композиция като официалния товар в тази композиция е бил 22 тона свинско месо. Марихуаната е била укрита сред месото", обяви Серафимов. 

В непосредствена близост до композицията е оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, обяви още зам.-директорът на ГДБОП. 

Предстои все още да се уточнява, за кой пазар е била предназначена марихуаната, обясни Серафимов. 

Установено е, че камионът, в който е открита марихуаната, е влязъл от Гърция в България през ГКПП "Кулата". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Dariknews.bg