ЦИК вече обяви кои са новите 240 народни представители

ЦИК обяви имената на новите депутати. Знакови фигури, които сме свикнали да виждаме в пленарната зала, този път няма да гласуват в 48-ото Народно събрание.

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати (СПИСЪК)

ЦИК съобщи имената на новите 240 народни представители. Днес 28 депутати, които са избрани от повече от един район, трябваше да посочат от кой влизат.Вече е ясно, че знакови лица от няколко партии не влизат в НС.

Бившият председател на парламента Цвета Караянчева и Хасан Адемов от ДПС – депутат с 20-годишен опит, не влизат в 48-ото събрание. Съпартиецът на Адемов Петър Чобанов, бивш министър на финансите, също не успя да прескочи бариерата. „Демократична България” остава без Антоанета Цонева и Борислав Сандов. От БСП не влизат Филип Попов и Александър Симов.

"Продължаваме Промяната" отказа преговори с ГЕРБ-СДС (ОБЗОР)

„За съжаление реалностите бяха такива. Най-много ме боли от това, че 200 гласа реално не стигнаха да взема мандата, но от чисто личностен план човек не се ражда народен представител, това не е някакъв пост, който заемаш един път завинаги и се успокояваш. Така че това е постоянна битка за доверие. На следващите избори се надявам БСП да успее да бъде в по-добра кондиция, а и аз самият”, каза пред камерата ни Симов.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.