Все още не е ясно кои са извършителите на грабежа

От обрания инкасо автомобил в София е открадната 7-цифрена сума. Все още не е ясно кои са извършителите на грабежа. Това заяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

По последна информация нападателите са четирима. Били са въоръжени и маскирани. Те са избягали с кола с фалшиви украински номера. По-късно два опожарени автомобила бяха открити край Околовръстното шосе в квартал „Кръстова вада”. Според Прокуратурата колите са на извършителите. Иззети са видеозаписи.

Грабеж на инкасо автомобил в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това, което знаем, е, че вчера рано сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. В нея са превозвани касети с банкноти с различен номинал, предназначени за банкомати. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре”, заяви Петрова.  

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.