В преследваното превозно средство са открити десетима нелегални мигранти

Катастрофа в София след гонка с полицията. Инцидентът е станал малко преди 7 часа тази сутрин, на влизане в столицата от АМ „Тракия”. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

При сблъсъка е ударен полицейски бус, а един служител на реда е тежко ранен, научи NOVA. В преследваното превозно средство са открити десетима нелегални мигранти.

Бусът с мигранти е слязъл от „Тракия” и е поел към Околовръстния път. Един от бусовете на МВР се опитал да се включи в преследването, започнало още при тунел "Траянови врата", но бил ударен от превозното средство с бежанците. 

От прокуратурата и СДВР отрекоха първоначалната информация, която гласеше, че бусът на униформените е опитал да пресече пътя на преследваното возило.

 

Полицаят, шофьорът на буса с мигранти и четирима от чужденците са настанени в столичните болници "Св. Анна" и ВМА. Служителят на реда е бил неконтактен. Според свидетели на инцидента той бил ранен в областта на главата.

 

От УМБАЛ "Света Анна" потвърдиха за NOVA, че униформеният е с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. В момента медици го оперират по спешност.

 

 

43-годишният шофьор на буса с мигранти е с остър хирургичен корем и е хоспитализиран в Клиника по хирургия. Единият чужденец е с фрактура на бедро, вторият - със скалпова рана, третият - с травма на шията.

Настаненият във ВМА мигрант е с травма на главата.

След катастрофата в района на "Околовръстното шосе" се образува километрично задръстване, а трафикът се регулираше от "Пътна полиция". Движението беше възстановено едва около 14 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.