Вижте каква е схемата

Българки, които търсят работа в Гърция, често се озовават в затвора. Причината - те стават неволни участници в схеми, разработени от телефонни измамници. 

Обикновено жените търсят работа през Facebook, където оставят и телефонните си номера за контакт. След това ало измамници започват да им звънят, правят им психопрофили и ги изпращат на определени адреси под предлог, че там ще получат предложение за работа. Впоследствие обаче се оказва, че българките са изпълнявали ролята на "мулета", изпращани в уречен час при жертвите на "ало" измами. Чрез жените престъпниците проверявали дали на мястото има полиция. Ако това се окажело така, органите на реда задържали нищо неподозиращата жена. Ако пък мястото е "чисто", измамниците сами прибирали парите на жертвите си.

Гърция задържа българи, измамили възрастни хора с над 260 000 евро

Припомняме, че във вторник гръцките власти задържаха българи, измамили възрастни хора с над 260 000 евро. В престъпната група са участвали деветима наши сънародници и двама гърци. Само за пет месеца те откраднали от възрастни хора хиляди евро и ценни предмети. Представяли се за лекари или полицаи, като искали възрастните хора да платят за освобождаване на близък от ареста след несъстояла се катастрофа или спешна операция.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.