Председателят на НС коментира, че войната по пътищата е много страшна, ако не си даваме сметка за това

Оставам с впечатление, че държавата е безучастна, защото е по-лесно да закриеш специализирани структури, защото става дума за 3 млрд. лв., по-важно за някои политици от интересите на хората. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на кръглата маса на тема "За мащабни действия срещу войната по пътищата".

"Аз съм тук в качеството си на главен прокурор, от една страна защото съм бесен, а от друга страна, защото трябва да спрем войната по пътищата. Надявам се и знам, че можем и трябва да спрем войната по пътищата. Бесен съм, защото решенията са ясни, не са трудни за изпълнение, готови модели има в ЕС", допълни той. 

Гешев е категоричен, че щом някой политици могат да защитят финансовия интерес на олигарсите, ние трябва да настояваме да бъдат защитени и българските граждани. "Заслужават сигурност, защита и да не убиват децата ни пътищата.", каза още той.

Гешев: Време е политиците да решават реалните проблеми на хората, а не да ги задълбочават

Председателят на НС Вежди Рашидов коментира, че войната по пътищата е много страшна, ако не си даваме сметка за това. "В България усещането за държава отсъства, власт отсъства, сигурност отсъства. Крайно време е да се огледаме, да си оправим държавата, защото няма да има край на войната на пътищата. Проблемът не е само по пътищата, той е само един от големите проблеми", категоричен е той.

Богдан Милчев, председател на Института по пътна безопасност (ИПБ), посочи, че днес на форума липсва президентът Румен Радев, както и неговият премиер и министри. "Днес до нас са законодателната и съдебната власт, които могат да подпомогнат мащабните действия. Днес МС го няма. Има разпореждане да няма министри, защото на това събитие ще присъства главния прокурор, имам и доказателство за това. Войната между институции, не е войната, която трябва да се проведе на пътя", подчерта той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.