„Не търсим подкрепа от ПП", категоричен е депутатът

ГЕРБ трябва да започне преговори с „Демократична България” още преди връчването на първия мандат. Това коментира в студиото на „На Фокус” Делян Добрев.

„Правим всякакви опити да има някакво правителство. Не търсим подкрепа от ПП. Не може да преглътнем това, което се случи последните 10 месеца. Според мен нашите преговори още преди да бъде връчен първия мандат трябва да започнат от ДБ. Малко хора знаят, че в Европа сме в едно политическо семейство. Там не се казваме ГЕРБ и ДБ, а се казваме ЕНП. Надеждата е в Христо Иванов. Ако не се разберем с тях, то тогава шансовете за някакво правителство намаляват”, каза Добрев.

Според него с третия мандат е вероятно да се случи някакъв тип правителство, което всички го подкрепят, но никой не носи отговорност за него.

Той отново заяви, че от ГЕРБ искат да се проверят резултатите от машинния вот, като се преброят разписките.

„На последните избори е имало 11 012 машини. Цената на един мандат е около 10 000 гласа. Тоест, ако всяка машина дава само по един глас повече на някой, то той ще вкара само по един глас във всяка машина. Лъже машината с един глас. Това е един депутат повече. Ако са два гласа на машина, стават двама депутати повече. Слави Трифонов не му стигнаха 10 000 гласа, за да влезе в парламента. Представете си, че всяка една от машините му вади само по един глас. Не разбирам, ако машината не лъже и не вади по един глас, защо тогава не се съгласяват колегите да преброим разписките”, заяви депутатът от ГЕРБ.

За скандала с комисията „Джемкорп”:

„В миналия парламент имаше такава комисия, която не успя да си свърши работата, защото много бързо се разпусна парламентът. Мистерия е има ли руснаци, руски пари ли се „перат". Искаме да покажем, че у нас не трябва да се взимат така решения за милиарди”, коментира Добрев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.