Това е информирал той председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook. 

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна", пише още той.

По време на форума Борисов се срещна и с канцлера на Австрия Карл Нехамер и с хърватския премиер Андрей Пленкович. "Темата за миграционните потоци към Европа е изключително тежка и намирането на работещи механизми за овладяването й заслужава вниманието на всички държави-членки. Миграцията и опазването на външните граници на ЕС не са национален, а общ европейски въпрос", съобщи Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.