Иберийците станаха последният четвъртфиналист на Мондиала

Португалия изигра най-силния си мач от началото на Световното първенство в Катар и победи с 6:1 Швейцария в последен 1/8-финален двубой на турнира, съобщава gong.bg.

Над всички на терена беше нападателят на Бенфика Гонсало Рамош, който записа хеттрик (17’, 50’ и 67’). Освен него за „мореплавателите“ се разписаха Пепе в 33-ата, Рафаел Герейро в 55-ата и Рафаел Леао в добавеното време на сблъсъка с красиво изпълнение. Почетното попадение за „кръстоносците“ реализира Мануел Аканджи в 58-ата минута.

Иберийците не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор на терена и напълно заслужено стигнаха до разгромния резултата. По този начин те станаха последният ¼-финалист на Мондиала, където ще се изправят срещу сензацията Мароко, който отстрани сензационно световният от 2010-а година Испания след изпълнение на дузпи.

Голямата новина преди срещата бе, че капитанът на иберийците - Кристиано Роналдо, остана на резервната скамейка за първия съдийски сигнал. За първи път от Европейското първенство през 2008-а година Кристиано бе оставен резерва на мач от голямо първенство. Най-вероятната причина за това бе появилото се напрежение между него и селекционера Фернандо Сантош при смяната на нападателя в мача с Южна Корея.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.