Димитър Любенов е подал молба в съда

Димитър Любенов, обвинен за тежката катастрофа на Околовръстното, иска да бъде пуснат от ареста. Това съобщиха за БТА от съда, където Любенов е подал молба. При инцидента на 25 септември на Околовръстното шосе на София загина френски гражданин. Други двама пострадаха.

В молбата до съда защитата на Любенов посочва, че ако мъжът е на свобода, той няма да затрудни разследването, а и вече няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Преследвала ли е полицията обвинения за катастрофата на Околовръстното?

Случаят нашумя и заради това, че патрулен автомобил е ескортирал Любенов, който се е движил с превишена скорост. Колата на МВР се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е обвинен, патрулният автомобил спира и се връща на заден ход около един километър. Това се установява от GPS-a на колата на МВР. Веднага след това същият патрулен автомобил се връща на мястото на катастрофата, но не по своя инициатива, а защото вече е подаден сигнал от свидетели на инцидента.

От записи от различни камери преди инцидента се вижда как патрулният автомобил с полицейски служители се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил показва, че е имало спиране за около три минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение.

Даден ли е подкуп на полицейски служители при катастрофата на Околовръстното (ВИДЕО)

Димитър Любенов бе разпитан като свидетел и пред съдия по делото за престъпление по служба. Той е заявил, че е бил спрян от патрулни полицаи, те не са му искали документи за проверка. Униформените предложили да го съпроводят донякъде, а той им дал 200 лева.

Заседанието на съда е в понеделник.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА