Това написа Александър Ван дер Белен в Twitter

Австрийският президент Александър Ван дер Белен изрази съжаление за решението на своето правителство, което блокира присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство, съобщава БГНЕС.

Според австрийския президент шенгенската блокада не представлява решение на проблема с мигрантите и призовава за диалог. "Дълбоко съжалявам за решението на австрийското правителство да блокира присъединяването на Румъния и България към #Шенген. Вярно е, че Австрия се намира в трудна ситуация поради много големия брой лица, търсещи убежище. Но блокирането на Шенген не допринася за намирането на решение. Напротив, икономиката на австрийската компания сега е заплашена от глоби в резултат на румънските контрамерки. Можем да посрещнем предизвикателствата, свързани с полетите и миграцията, само заедно с нашите партньори от ЕС. Надявам се, че скоро ще бъде възможно решение чрез диалог", заяви Александър Ван дер Белен в Twitter. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.