Издирването му продължи повече от 12 часа

Задържаха шофьора, ударил 6 коли и автобус при гонка с полицията в Бургас. Той е бил локализиран в района на голям хотелски комплекс в до плаж "Каваци" край Созопол. Това потвърдиха за NOVA от полицията. Издирването му продължи повече от 12 часа.

20-годишният Иван Чонтов е бил задържан бос и в неадекватно състояние. "Хората, които ме познават, знаят, че съм добър човек, само исках да помогна. Просто се случи така, че когато човек е под стрес, върши глупости", каза той. 

„В четвъртък около 20.00 ч. е получен сигнал за това, че мъж в неадекватно състояние се опитва да издърпа телефон от момиче на пешеходна пътека на ул. „Христо Ботев”. Веднага след това е получен друг сигнал за неправилно паркиран на пешеходна пътека джип. Насочени са два полицейски екипа. При пристигането им мъжът се е качил в джипа и с висока скорост е потеглил. Служителите са го насочили извън Бургас. Полицейски екип от Созопол е използвал лента за принудително спиране. Водачът е преминал през нея, спукал е гумите, влязъл в село Равадиново, където е катастрофирал. Излязъл е от колата и е побягнал в неизвестна посока”, разказа ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР – Бургас. 

Мъжът няма криминално досие, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Очаква се по-късно през деня прокуратурата да му повдигне обвинение и да удължи мярката за задържане на 72 часа.

В преследването на беглеца, за който полицията вече има данни, че е около 19-годишен, се включиха екипи с полицейски кучета, които претърсваха гората около Равадиново.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.