Това показва годишната класация за 2022 г. на Световната телепорт асоциация (WTA)

Vivacom, част от United Group, получи върхово признание в престижна международна класация. Водещият телеком на българския пазар вече е номер едно и в глобален мащаб като най-бързоразвиващия се оператор на сателитни услуги за бизнес клиенти. Това показва годишната класация за 2022 г. на Световната телепорт асоциация (WTA). Освен че се издига до първата позиция сред 10-те най-бързо развиващи се оператори (категория The Fast 10), тази година Vivacom влиза и в групата на 20-те световни лидери в сектора.

Челното място на Vivacom в класацията на Световната телепорт асоциация идва само две години, след като компанията стана част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. След нови инвестиции в развитието на наземната станция “Плана” с фокус върху услугите за бизнес клиенти, през 2021 година Vivacom получи най-високата възможна степен на сертификация в областта на сателитните услуги - Tier 4. Това нарежда съоръжението сред най-модерните в световен мащаб.

Виктория Боклаг, изпълнителен директор на United Group, сподели: „Постижението на Vivacom е доказателство, че с правилна стратегическа визия, целенасочени инвестиции и висока експертиза на екипа на локално ниво можем да задаваме стандарти в глобален мащаб. Радваме се, че успехът на нашия български екип е признат както от клиентите, така и от индустрията“.

През последните 10 години Vivacom инвестира над 20 милиона лева в развитие на сателитните услуги за бизнес клиенти и разшири партньорството си с някои от най-големите сателитни оператори и доставчици на съдържание в света.

Николай Андреев, изпълнителен директор на Vivacom, коментира: „Чрез нашата наземна станция предлагаме услуги в Европа, Африка, Южна Америка и Азия, излъчваме повече от 500 ТВ канала, които достигат до милиони домакинства в цял свят. Освен това, предоставяме свързаност на някои от най-труднодостъпните места в света, включително Антарктида. Гордея се с нашия екип от професионалисти, които успешно позиционираха компанията ни сред най-добрите глобални доставчици на сателитни услуги. Оставаме верни на стратегията си да продължим да инвестираме, да въвеждаме иновации и да предлагаме висококачествени продукти и услуги, базирани на най-съвременните технологии, които заслужено затвърждават мястото на Vivacom на международната карта в този сектор“.

Vivacom става част от United Group през юли 2020. В България, част от семейството на United Group са също Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

За Световната телепорт асоциация: Световната телепорт асоциация (СТА) помага на членовете си да поставят по-високи цели още от основаването си през 1985 година. Днес тя е водещ партньор в развитието на телепорт операторите, като защитава търговските им интереси и високите стандарти в техните бизнес практики, технологии и дейности. Асоциацията публикува доклади за най-добри практики и изнася уебинари, посветени на промените в технологиите и въздействието им върху бизнеса и пазара. Тя организира и събития и награди и предлага програми за сертификация и оценки, за да валидира високите постижения и да стимулира усъвършенстването. По-високите цели създават възможности. По-високите цели носят риск. СТА работи, за да помага на членовете си да се възползват от възможностите и да управляват риска, за да намерят пътя към растежа на един бурно променящ се пазар.

За United Group: Базираната в Нидерландия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи за близо 2,6 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.