Инцидентът е станал при лошо време

Издирват 70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река Дунав близо до Русе. Инцидентът е станал по време на работа при тежка метеорологична обстановка. Организирана е спасителна операция, но от мъжа няма и следа.

Инцидентът станал, когато малък моторен кораб с двама души екипаж отишъл да залесява и разчиства дървета на един от островите на река Дунав в понеделник.  

„По първоначална информация, тъй като корабът не е можел да бъде управляван заради плаващи дънери, засягащи навигацията му, капитанът и морякът слизат в лодка, за да отстранят проблема. Времето е било изключително лошо. Имало е големи ветрови вълни. Лодката, след удар в борда на кораба, започва да се движи неконтролируемо и капитанът пада зад борда”, заяви в ефира на „Здравей, България” капитан Иван Жеков от "Морска администрация" – Русе.

Веднага към мястото е изпратен катер, който да помогне в издирването. „Издирвателните действия от страна на „Морска администрация” са прекратени към момента. В операцията във вторник се включиха и полиция и доброволци. Вероятно действията от страна на МВР продължават”, посочи капитан Жеков.

По думите му изчезналият мъж е с 20-годишен опит в корабната компания. „Той на практика познава условията за работа и опасностите, които крие реката. Ще предприемем необходимите действия, за да установим причините за падането му”, каза още капитанът.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.