В резултат на лошото време е загинал един човек, а най-малко 13 са били ранени

В Япония са отменени около 400 вътрешни полета поради обилен снеговалеж. Повече от дузина магистрали в страната са частично блокирани и движението е затруднено. Железопътната компания JR спира движението на високоскоростните експресни влакове в някои части на североизточния остров Хоншу до края на деня. В резултат на лошото време е загинал един човек, а най-малко 13 са били ранени.

 

Снеговалежът започна на 24 януари в редица префектури на страната по крайбрежието на Японско море и в Хоншу, съобщи ТАСС. Заради лошото време се образуваха километрични задръствания. Синоптиците прогнозират, че в северните и североизточните райони на Япония в рамките на един ден ще се натрупат от 60 до 80 см. сняг.

Очаква се и рекордно застудяване. По-специално в Токио, за който не са типични ниски температури се очакват до -3...-4°C. В цялата страна от няколко дни температурите са паднали под нулата, съобщава NHK.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС