В бюлетината е записан като "Преследваният"

Българин се кандидатира за градски съветник в Тампа, щата Флорида. Мъжът решил да се кандидатира, след като бил прострелян в главата, докато вечерял с дъщеря си у дома. От тогава му останал прякорът „Преследваният“, с който е записан в бюлетината. 

Роденият в Бургас Георги Фешев печели зелена карта и през 2001 година заминава за Флорида.

Завършил механотехникум, почти веднага започва свой бизнес с автомобили, после консултира фирми за внос и износ. Един инцидент от юни 2019 година обаче преобръща живота му.

“Беше вечерта в 11 часа, някой стреля три пъти в посока на къщата и единият от куршумите успя да мине през стената и това нещо се заби в главата ми”, разказва Фешев.

Задържаха български туристи в Мексико, затвориха ги в килии за 5 дни

Лекарите и сестрите започват да го наричат „Преследваният“. Сега прякорът му е записан наравно с името му в изборната бюлетина за изборите за общински съветници. Полицията обаче не залавя извършителя. Георги подозира, че това е негов съсед, с който имали скандали преди.    

“Това е проблемът, защото започнаха да свикват тук с тези стрелби и някак си няма такова отношение като да се преследва до последно малки и средни нарушения. Виждаме какво става по другите щати. Хората се страхуват”, казва Фешев. “Някой трябва да стане, да извиси гласа си и да каже, че трябва да спре, не е правилно”, категоричен е той. “Една от точките в моята програма е т.нар. broken windows програми, която казва, че малките престъпления трябва да се преследват, защото ако това мине ненаказано прераства в по-големи”, допълва кандидатът за градски съветник.

53-ма българи стъпиха заедно на най-високия връх в Африка (ВИДЕО)

Фешев също смята, че местните данъци и такси трябва да се намалят, за да се стимулира бизнесът и така приходите в бюджета.

Местните избори във Флорида не са партийни и всеки кандидат се явява индивидуално. 52-годишният Георги Фешев е член на републиканската партия и вярва на безпочвените конспирации на Доналд Тръмп за изборни измами през 2020 г. и смята, че правото на аборт на жените трябва да бъде ограничено.

Бургазлията е разведен с една дъщеря на 18 години.

Местните избори в Тампа са на 7 март.

Репортер: Ясен Дараков

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.