Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като №1 в света

Сърбинът Новак Джокович спечели титлата на Australian Open, след като се наложи с 3:0 сета над Стефанос Циципас. Това е 22-а титла от Големия шлем за него, с която изравни испанеца Рафаел Надал по най-много спечелени отличия при мъжете. Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като №1 в света.

Toй се класира за безпрецедентния десети финал на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като елиминира американеца Томи Пол на полуфинала. 

Арина Сабаленка спечели първа титла от Големия шлем на Australian Open

Сърбинът записа 28 поредни успеха на Откритото първенство на Австралия и подобри рекорда на американеца Андре Агаси, който спечели 26 поредни мача в Мелбърн в началото на този век. Джокович и Циципас досега бяха играли само веднъж на финал на турнир от Шлема - това се случи през 2021 година, когато Джокович спечели титлата на "Ролан Гарос" в пет сета след обрат от 0:2. За Циципас това е и единственото участие в мач за трофей до момента. В официални мачове досега двамата се бяха срещали 12 пъти, като предимството на сърбина е убедително - 10:2.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.