Щетите са огромни

Новозеландската полиция съобщи, че е намерено четвърто тяло след смъртоносните рекордни проливни дъждове и наводнения в Окланд, предаде БГНЕС.

В петък в най-големия град на страната паднаха 249 милиметра валежи, което счупи предишния рекорд от 161 милиметра за 24 часа, а 1,6 милиона жители на града остават в извънредно положение, предаде БГНЕС.

В петък вечерта в северното предградие Уайрау Вали бяха открити две тела в наводненията на различни места, а трето беше открито в събота, след като свлачище срути къща в централната част на Окланд.

Според министъра на транспорта Майкъл Ууд в пика на наводненията в петък около 24 000 домове са били без ток. Към неделя около 3000 жилища са били без електричество, а редица домове - без вода.

Проливният дъжд от петък наводни и терминалите на летището в Окланд, което трябваше да бъде затворено. А сър Елтън Джон беше принуден да отмени концертите си в Окланд в петък заради безопасността на публиката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Видео: Ройтерс