Нанесени са щети на болница и училище, съобщават местните власти

В Украйна продължават ожесточените боеве в Донецка област, където руските части обстрелват ключовия град Въгледар. Трима души са загинали при ракетен удар в Херсон. Нанесени са щети на болница и училище, съобщават местните власти. 

Руските войски бяха окупирали Херсон малко след нахлуването в Украйна през февруари 2022 г. и го държаха, докато украинските сили не го превзеха отново през ноември. След освобождението си градът редовно е обстрелван от руски позиции отвъд река Днепър.

Ракета е ударила и жилищна сграда в Харков, втория по големина град в страната. Възрастна жена е загинала и трима души са пострадали.

"Една жена се е намирала в разрушения апартамент, съобщават близките ѝ. Те са спасени, но все още издирваме въпросната жена. По информация на нашите специалисти става дума за ракета С-300, защото са открити останки, което е типично за този тип ракети. Това е просто терор и изтребление на украинския народ", заяви областният управител на Харков Олех Синехубов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.