Какво е чувството да прегърнеш детето си 5 месеца след раждането му

За първи път след щастливата развръзка с разменените бебета в болница „Шейново”, Севда Димитрова - една от майките, говори само пред NOVA и Глория Николова. Какво е чувството да прегърнеш детето си 5 месеца след раждането му?

Севда Михайлова и вуйчо ѝ обявиха, че това е последното им телевизионно интервю. Майката сподели, че след като взела собственото си дете, била объркана. „Нищо не усещах, имах само болка”, признава тя. Не крие също, че вместо да изпита щастие от това, че се среща с биологичното си дете, изпитала тъга от това, че се разделя с досега отглежданото от нея бебе.

Адвокатът на една от майките с разменени бебета: Очакваме доброволно обезщетение от "Шейново"

„Най-трудният ми момент беше като се разделяхме. Знам, че тръгва и беше много гадно чувството”, спомня си Севда. Всеки ден се сещала за този момент. Според нея белегът ще остане за цял живот.

Двете майки поддържат комуникация и постоянно си изпращат снимки една на друга. В последното си интервю Севда Михайлова споделя, че и двете се разстройвали при всяка нова снимка.

След размяната на бебетата: Санкционират най-малко четирима служители в „Шейново”

На същото мнение е и вуйчото на жената. Според него е по-добре, че размяната е станала докато децата са все още малки. „Всеки мисли, че ние се борим за парите. Ние не се борим за парите, но щом е станало това нещо, смятам, че всеки човек като сгреши, го вкарват в затвора. Също така смятам, че щом някой е сгрешил, би трябвало да си плати”, допълни той.

Севда не скри, че е очаквала поне извинение от страна на болницата, но призна, че не е получила такова. "Според мен трябва да си получат заслуженото", каза майката и допълни, че иска виновниците да бъдат уволнени. 

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.