Тя посочи, че очакванията са за забавяне на постъпленията при влизане в преговорен процес

Вярвам, че Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на ПВУ. Въпрос е на сериозен преговорен процес за намиране на балансирано решение. Това заяви пред БНР министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова. 

Тя посочи, че очакванията са за забавяне на постъпленията при влизане в преговорен процес. С финализиране на преговорите това забавяне ще бъде преодоляно, добави екоминистърът. 

Росица Карамфилова: Губим 8-цифрена сума в евро на ден за старите сметища

"Задачата е с висока степен на важност и висока степен на предизвикателство. Срокът е много кратък. Мобилизирали сме ресурси, за да се направят анализи и сметки, за да се прецени какъв да е преговорният подход", коментира тя.

По думите й фокусът в преговорния процес е да се предоговорят ангажиментите година спрямо година за намаляване на емисиите парникови газове, така че да се постигнат реализируеми цели. 
Според нея задачата е много трудна. Ние като държава следва да вървим по пътя на декарбонизацията и дори в момента да намалим скоростта, то крайната цел вече е моделирана, подчерта екоминистърът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР