Операцията е проведена в четвъртък

Задържаха у нас българин, издирван в Испания за участие в организирана престъпна група. Операцията е проведена в четвъртък от служители на ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Пазарджик.

Издирвателните действия стартирали след подадена на 30 януари т. г. информация от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ за постъпило искане от властите на Кралство Испания за установяване и задържане на 41-годишен мъж от Велинград съгласно издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Малага.

Според данните той е издирван за участие в организирана престъпна група, занимавала се с взломни кражби, кражби на автомобили, измами и получаване на крадени стоки, за което е осъден на 2 години и 3 месеца лишаване от свобода.

Българските правоохранителни органи попадат на следите на мъжа. Незабавно е създадена организация за провеждането на спецоперация и 41-годишният мъж е задържан на територията на Велинград.

По случая е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик за последващи действия по искането на испанските власти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: МВР