Гюнтер VI е немска овчарка с нетна стойност от 400 милиона долара

От многомилионно имение до частен самолет за лично ползване по целия свят, най-богатото куче в света живее в лукс.

Гюнтер VI е немска овчарка с нетна стойност от 400 милиона долара. Звучи прекалено хубаво, за да е истина, но Гюнтер е наследник на богатството на своя дядо Гюнтер III, също немска овчарка, която е била собственост на мистериозната немска графиня Карлота Лайбенщайн. Преди графинята да умре през 1992 г., тя оставила своето имение за 80 милиона долара в лапите на кученцето, тъй като няма жив наследник след трагичната смърт на сина си.

Въпреки че немските овчарки са считани за едни от най-умните породи, малко вероятно е едно куче да може да бъде обучено на финанси. Така богатството, завещано на Гюнте, отива в ръцете на италианския фармацевтичен наследник Маурицио Миан – приятел на покойния син на графинята.

Стрийминг платформата Netflix ще разкрие невероятната история и съмнителното боравене с активите на Гюнтер в нова документална поредица от четири части, "Милионите на Гюнтер", чиято премиера беше на 1 февруари.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.