В нея участва прокуратурата, Националната следствена служба и МВР

Мащабна акция срещу автокрадци се провежда в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница, научи NOVA от свои източници. При операцията се правят и проверки по линия на нелегалната миграция. Действията на органите на реда са и част от превенцията за предстоящите избори.

Задържаните лица към настоящия момент 46, съобщиха за NOVA от разследването. Проверени са 77 адреса и 23 автоморги и автокъщи. Все още обаче има областни дирекции на МВР, които не са изпратили резултатите от проверките.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Обект на проверки и разследване са криминално проявени с прякорите Бабичката, Шумахера, Лъвицата, Черния, Белязания, сочи първоначалната информация.

Акцията е по разпореждане на главния прокурор. В нея участва прокуратурата, Националната следствена служба и МВР. 

Сарафов за “Автоджамбазите”: Нахвърлят се като пирани върху автомобилите

Извършват се претърсвания на множество адреси, гаражи, халета и автоморги в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобили. 

На адрес в кв. "Симеоново" се провежда една част от нея. Предполага се, че там се намира един от заподозрените.

Екипи от прокурори, следователи и полицаи са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за "разфасоване" на крадени в столицата автомобили. Жандармерия има и пред няколко автокъщи в Дупница. 

Близка на един от задържаните в Перник заяви пред камерата на NOVA, че не се притеснява от проверките, защото бизнесът на семейството е “изцяло законен”. По думите й полицията е отишла на адреса и казала, че прави проверка. Не взели нищо от дома. 

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които биват пласирани в Близкия Изток и Русия.

41 задържани има във Варна. Още от рано сутринта в морската столица бяха претърсени десетки адреси и автомобили. Малко по-късно започнаха и арестите. За всички задържани има данни, че са криминално проявени и свързани с престъпления за кражби на автомобили.

Органите на реда са претърсили автоморги, автосалони, гаражи и халета, където биха могли да бъдат укривани автомобили или части за тях, уточни директорът на ОДМВР – Варна ст. комисар Атанас Михов. Именно там бяха намерени и иззети заготовки за автомобилни ключове, GPS устройства, компютри и телефони, а на някои места бяха открити и наркотици.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.