Сценаристът на филма "На западния фронт нищо ново" се появи в тоалет на българския дизайнер Светослав Колчагов

95-ата церемония по раздаването на наградите "Оскар" посрещна звездите не с помпозния червен килим, а с такъв в цвят шампанско. В контраст много от знаменитостите се откроиха в ярки тоалети. Такъв беше изборът на сценариста на филма "На западния фронт нищо ново" Лесли Патерсън, която се появи в тоалет на българския дизайнер Светослав Колчагов. Асиметричната рокля беше в жълто и розово, с дълъг шлейф и интересно решение на деколте с плат кръстосан около бюста.

Лесли имаше и втори тоалет за изявите си по време на церемонията с акцент върху преливащо зелено, златисто и оранжево.

СНИМКИ ОТ НОЩТА НА "ОСКАРИТЕ" ВИЖТЕ ТУК

Най-куриозните моменти на церемонията за наградите "Оскар" (ВИДЕО)

„Оскарите са последната церемония от поредицата филмови награди за сезона. Този път всички бяха изключително елегантни. Имаше няколко открояващи се тенденции – контраст между бяло и черно, приказни ефирни тоалети с красиви декорации. Станахме свидетели и на някои фантастични рокли в ярки цветове - червено, жълто и оранжево“, заяви Зана Робъртс Раси, моден стилист.

Кара Делевин

И макар килимът да не беше червен топ моделът Кара Делевин беше заложила точно на този огнен цвят. Тя прикова вниманието на всички с дълбоката цепка и украсата във форма на цвете на рамото.

Фан Бинбин

На зеленото беше заложила актрисата Фан Бинбин. Звездата от "Екс-Мен", се появи с рокля на "Тони Уорд" в сребристо, но съчетана с впечатляващо наметало от тафта и бижута в изумрудено.

Анджела Басет

„Светлина, кралски пурпур – това е моят цвят!” споделя Анджела Басет за своя избор. Тя изглеждаше като кралица, каквато е и ролята й в „Черната пантера: Уаканада завинаги” . Тоалетът е дело на дизайнера Джеръми Скот.

„Много от звездите бяха заложили на светли цветове. Да роклите бяха с разкошни кройки, но малко се сливаха с килима в цвят шампанско! Сред тях бяха Флоранс Пю, Зоуи Салдана, Ариана Дебоуз и Ева Лонгория“, допълни Раси.

Ева Лонгория

„Отчаяаната съпруга” беше в елегантана полупрозрачна рокля на Зухаир Мурад с дълбоко веобразно деколте и сребристи декорации. Вместо да се открои обаче, тя буквално се сля с декорите.

Зоуи Салдана

На същия цвят беше заложила и Найтири от Аватар. Модните критиците определиха тоалета на Зоуи Салдана като „измачкана нощница”, но тя носеше роклята на Фенди гордо по килима, който беше в абсолютно същата гама.

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА NOVA: Говорят големите звезди на Холивуд, номинирани за "Оскар"​

Ариана Дебоуз

Същият проблем и при Ариана Дебоуз – красива кройка, която разкриваше пищните й форми и безспорно й отиваше, но обикновено звездата залага на по-ярки цветове, които я отличават.

Флорънс Пю

С обстановката се сля и Флорънс Пю. Звездата от филма „Не се тревожи скъпа” определено имаше повод за тревога, тъй като пищният шлейф на Валентино се носеше след нея като чаршаф, с който току що се е загърнала рано сутринта.

Руни Мара

Същото си помислиха критиците и когато на килима се появи Руни Мара – шлейфът й беше странно вързан като перде, което току що е откачила и завлякла със себе си.

„С черното винаги залагате на сигурно! Една от любимите ми визии на вечерта беше тази на Лейди Гага. Тя озари килима с невероятна рокля на Versace, която буквално преди три дни беше носена на дефилето от Джиджи Хадид. Очевидно нейният стилист я е грабнал зад кулисите веднага след ревюто. Гага изглеждаше невероятно в нея", смята стилистът.

"А стилистът на Никол Кидман ми каза, че тя е поискала нещо по-дръзко за Оскарите тази година. Затова е избрала Армани – секси тоалет с дълбока цепка, който разкрива дългите й крака! Като акцент се откроявят сребристи рози. Това е рокля, която вдъхва сила. Харесва ми как подчертава рамото ѝ, зашеметяваща е", допълни тя.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.