Бяха счупени прозорци на автомобили, а феновете хвърляха сигнални ракети, столове и други предмети

В центъра на Неапол се стигна до сериозни сблъсъци между фенове на „Айнтрахт Франкфурт“ и полицията преди мача на германския отбор от Шампионската лига срещу „Наполи“ в сряда, предаде Евро нюз.

Бяха счупени прозорци на автомобили, а феновете хвърляха сигнални ракети, столове и други предмети, докато невинни минувачи се укриваха в барове и ресторанти. Полицейска кола и други превозни средства бяха запалени.

В крайна сметка полицаите в екипировка за борба с безредиците успяха да успокоят обстановката и да качат феновете в автобуси, които да ги отведат до хотелите им.

Фенове на ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) се сбиха на "Българска армия" (ВИДЕО+СНИМКИ)

По-нататъшни сблъсъци бяха избегнати, тъй като по-голямата част от "ултрасите" на Наполи бяха спрени да влязат в контакт с германските фенове. Те обаче хвърляха камъни и бутилки по автобусите.

Полицията в италианския град беше в повишена готовност - около 800 служители бяха разположени - тъй като повече от 600 фенове пристигнаха от Германия, въпреки че на феновете от Франкфурт беше забранено да купуват билети след размириците между привържениците по време на първия мач в Германия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.