Нападателят е задържан за 24 часа

Хотелиер нападна и преби общински охранител в Пловдив. Причината - служителят отказал да пропусне в архитектурния резерват автомобил с гости на хотела.

„Нашият охранител го е попитал шофьора дали има резервация, пропуск, защото той не е предупреден, че ще влиза такъв автомобил. Водачът му отговорил, че няма такава и нашият служител е отказал да го допусне, което е правилно”, коментира директорът на „Общинска охрана” Димитър Палашев.

Тогава мъжът се обадил и повикал собственика на хотела, който се опитал да вдигне бариерата на ръка. След като не успял, влязъл в охранителната кабинка и нападнал в гръб общинския служител.

Снимка: Община Пловдив

Пребитият служител е в шок, а нападателят е арестуван за 24 часа. След като беше освободен днес първо пред NOVA хотелиерът Борис Христов разказа свята версия.

„Казах му да вдигне бариерата, тъй като аз съм собственикът. Клиентът беше с болно дете. Предполагам, че това ще се види на камерите”, обясни Христов.

Хотелиерът категорично отрича да е нападнал и удрял охранителя и се закани да търси правата си в съда. Пребитият служител си е извадил медицинско. Прокуратурата е образувала по случая бързо производство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.