Темата коментираха Ивайло Калфин и Лидия Шулева

Евродепутати искат определяне на минимален доход във всички страни от ЕС. Темата коментираха бившите социални министри Ивайло Калфин и Лидия Шулева в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Шулева е на мнение, че за социално уязвими групи, които нямат възможност да работят, трябва да имат доход, който да им осигури нормално съществуване. Тя подчерта, че има и друга група от хора, които не учат, не работят и един гарантиран минимален доход може да постави въпроса дали те ще бъдат активни на пазара на труда.

Калфин смята, че въпросът е доста по-широк, защото той включва и работещи и неработещи. По негови думи става дума за подпомагане на хора с увреждания, самотни родители, хора с деца, които получават ниски доходи, хора, които се грижат за роднини и др.

Гостите коментираха предизборните кампании на партиите в сектора на предоставяне на грижи и услуги в социалната сфера – грижа за възрастни хора, подкрепа на младите семейства и др.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook