Руският президент е на работно посещение

Президентът на Русия Владимир Путин отиде на работно посещение в Мариупол, предадоха световните агенции, като се позоваха на руски медии, които цитираха Кремъл. Украинският град в Донецка област е окупиран от руските сили от май миналата година.

Изненадващо посещение: Путин пристигна в Севастопол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Руският президент е летял до там с хеликоптер, съобщи ТАСС, като се позова на Кремъл. После шофирайки кола, Путин е прекосил няколко района на града, като там е спирал, говорил е с жителите и е разгледал различни обекти. По време на това пътуване с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който е информирал Путин за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и околностите му.

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Путин

Пресслужбата на Кремъл съобщава още, че Путин е провел и съвещание в командния пункт на специалната военна операция в руския град Ростов на Дон, предаде ТАСС. Тази визита там е била извършена на 17 март. Съпровождали са го руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Габриела Големанска, БТА