Това заяви премиерът преди последното заседание на МС преди изборите

Независимо с какво ни плашат - с машини, с видеонаблюдение, с бомби, не е страшно да се гласува. Това заяви преди последното заседание на Министерския съвет преди вота в неделя премиерът Гълъб Донев.

„Умората от честите избори не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право. Независимо с какво се опитват да ви сплашват - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл – не е страшно да се гласува. Страшно ще е да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни представляват. Предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето”, каза още служебният министър-председател.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ: Пишат процедура за реакция при бомбена заплаха (ВИДЕО)

Той увери, че разбира хората, които се чувстват подведени и огорчени от честите избори. „Те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции, но добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора”, заяви Донев и призова връх да вземе разумът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.