Те са разследвани за "съставяне на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване"

Апелативният съд в Букурещ реши окончателно днес братята Андрю и Тристан Тейт да останат в предварителния арест по дело, по което са разследвани за съставяне на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване, предаде Аджерпрес.

Братята Тейт се намират в ареста от 30 декември 2022 г. заедно с две предполагаеми съучастнички, румънски гражданки, едната от които е бивша полицайка. Заповедите за ареста им бяха удължавани неколкократно от съдиите.

Андрю и Тристан Тейт, които имат британско гражданство, и двете съучастнички - Александра-Луана Раду и Джорджиана Мануела Нагел, са обвинени, че са съставили организирана престъпна група с цел набиране, настаняване и експлоатация чрез принуда на жени с цел създаване на материали с порнографско съдържание, предназначени за разпространение срещу заплащане в профилирани сайтове. Прокурорите смятат, че от тези дейности обвиняемите са получили значителни суми.

Румънски съд удължи задържането на инфлуенсъра Андрю Тейт

Следователите твърдят, че братята Тейт са подвеждали млади жени, че търсят романтична връзка, след което ги отвеждали в къща в окръг Илфов, където ги принуждавали да създават видеоклипове с порнографско съдържание, използвайки физическо насилие и психическа принуда. 

Жертвите са разказали на следователите, че във вилата в окръг Илфов е било организирано студио за видеочат и че там са били посрещани от въоръжени пазачи. Също така те твърдят, че са били принудени да си направят татуировки с надпис "owned by Tate" (собственост на Тейт). 

В рамките на разследването прокурорите от Дирекцията за борба с организираната престъпност и тероризма са наложили запор върху множество активи, притежавани от братята Тейт, включително недвижими имоти и луксозни автомобили.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: Ваня Накова, БТА