Това ще струва на данъкоплатците 3,5 милиона долара

Колумбийските власти се готвят да изпратят в резервати в Индия и в Мексико 70 хипопотама, потомци на животните от частния зоопарк на наркобарона Пабло Ескобар, предава БТА. Това ще струва на данъкоплатците 3,5 милиона щатски долара.

В края на 80-те години един от най-известните наркотърговци в света, който бе убит от полицията през 1993 г., започва да отглежда в двора на хасиендата си няколко хипопотама. След смъртта му стадото се разселва без контрол по поречието на река Магдалена и вече наброява около 150 екземпляра.

Съд в САЩ даде граждански права на хипопотамите на Пабло Ескобар

"Очаква се цялата операция да струва около 3,5 милиона щатски долара", каза Ернесто Сасуета, собственик на резервата Осток в северната част на Мексико, където ще бъдат настанени част от хипопотамите.

Целта е да се спаси животът на тези големи бозайници, чието обичайно местообитание е Африка. Според Анбал Гавирия, губернатор на колумбийския департамент Антиокия, липсват само паспорти на хипопотамите, които предстои да бъдат издадени от Министерството на околната среда, след като разселването на животните бъде одобрено от специализираните власти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Антоанета Маркова, БТА