Скандалният инфлуенсър бе задържан през декември

Румънски съд постанови противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт и брат му да бъдат преместени от затвора под домашен арест, докато са разследвани за предполагаем трафик на хора и изнасилвания. 36-годишният Тейт и 34-годишният му брат Тристан бяха арестувани в края на декември и оттогава се намират в предварителния арест, който миналата седмица отново беше удължен.

Апелативният съд обаче "отхвърли предложението на прокуратурата за удължаване на срока на предварителното задържане" и нареди двойката да бъде поставена "под домашен арест", според съдебно решение, с което е запозната АФП. Братята отричат всички повдигнати срещу тях обвинения.

В Румъния иззеха луксозни коли на скандален инфлуенсър, замесен в трафик на хора (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тейт, бивш кикбоксьор от британско-американски произход, който има милиони последователи в интернет, заедно с по-малкия си брат и две румънки, са разследвани по обвинение в "създаване на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилвания".

В рамките на разследването румънската полиция нахлу в няколко имота, свързани с братята Тейт и иззе много от активите им, включително колекция от луксозни автомобили. В съдебен документ от януари се казва, че една жена е била "вербувана" от Обединеното кралство, след като се влюбила в Андрю Тейт, който след това я довел в Румъния "с цел сексуална експлоатация".

Оставиха скандалния инфлуенсър Андрю Тейт в ареста

През 2016 г. Тейт участва в британското телевизионно риалити шоу "Биг Брадър", но е отстранен, след като се появява видео, на което се вижда как той напада жена. След това той се насочва към платформите на социалните медии, за да популяризира своите противоречиви възгледи, преди да бъде забранен заради женомразки забележки и слово на омразата.

Тейт беше допуснат отново в Twitter, след като Илон Мъск купи компанията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС