Потърпевшият е с бъбречна трансплантация и всяко нараняване може да е фатално

Мъж изпотроши фитнес залата на бодибилдъра Емили Балкова в Бургас. Нападателят, който нахлул в помещението на 23 май сутринта, е бившият наемател на обекта, твърдят новите стопани на центъра. По думите им се стигнало и до физическа агресия и нападение с тръбен ключ.

Причина за спречкването станало фитнес оборудването на залата, която допреди време стопанисвал бургаски бизнесмен. Наложила се намеса на полицията, която е задържала мъжа за 24 часа.  

По думите на Емили, когато тя и съпругът ѝ Галин пристигнали пред залата в 10.00 ч., заварили бившия наемател да разговаря със собственика на помещението. „Той беше дошъл да си прибере неонови букви от рекламата, които бяха подготвени за вземане. Когато обаче видя съпруга ми попита: ”Къде ми е уредът?”. Става въпрос за останки от уред, които са доста тежки и бяха оставени в обекта, дълго след като бившият наемател напусна, а на нас ни пречеха”, посочва тя.

И допълва: „Срокът за окончателно освобождаване на обекта беше до 20 април. Ние ги изчакахме до 5 май. Тогава започнахме да подготвяме помещението. Въпросният уред беше тук до 23 май”.

„Този човек ме мушка с тръбния ключ в ребрата. Изпочупи огледалата, които не са поставени от него. Счупеният уред го съхраняваме в един двор, прибран е и, ако не се потърси, трябва да се предаде на вторични суровини”, твърди Калин Балков. Той беше категоричен, че си е извадил медицинско свидетелство и ще потърси правата си по съдебен път. „Аз съм с бъбречна трансплантация и всеки удар и нараняване в областта на корема може да е фатален”, обясни потърпевшият.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.