"Двамата трупаха опит под ръководството на Мето Илиенски и Жоро Илиев", обясни криминалистът

Красимир Каменов-Къро и Христофорос Никос Аманатидис, известен като Таки, бяха ученици на Мето Илиенски. Двамата бяха приятели, навлезли заедно в престъпния свят. Сега обаче са във вражда. Това заяви в студиото на „Здравей, България” криминалистът и бивш началник на отдел "Убийства” Ботьо Ботев, коментирайки въпроса кой би имал интерес от смъртта на Каменов, който беше открит застрелян в дома си в Кейптаун.

Според топкриминалиста това, че са убили всички свидетели, говори за мафиотски мотиви. Според него е рано да се правят изводи, тъй като информацията остава оскъдна.

Журналист, присъствал на местопрестъплението в Кейптаун: Разследващите казват, че на този етап мотивът не е известен

„Информацията, която идва от ЮАР, е прекалено ограничена и няма много изнесени факти и предположения. И това е съвсем нормално. Искам да отбележа един малък факт. Само ще дам пример с кадрите, които показахте по телевизията от огледа на местопроизшествието. Колко криминалисти бяха там? Един-двама с бели костюми и никакви други хора не се виждаха. А колко хора бяха на опита за взрив у нас?”, попита той. 

По думите му на този етап е изключително трудно да се правят каквито и да било изводи. „Бизнесменът по прякор Къро е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Той и още едно момче - Таки, навлязоха заедно в този престъпен бизнес. Двамата са на една и съща възраст и са приятели. Те дълго време бяха ученици и придобиваха опит под ръководството на Методи Методиев-Мето Илиенски”, коментира още Ботев.

Убийството на Къро: Пред NOVA говорят от полицията в Кейптаун и директорът на българското училище в града (ОБЗОР)

"След Илиенския, дори преди неговото отвличане, те вече бяха под ръководството на Жоро Илиев. И продължиха по този път. След убийството на Илиев вече бяха придобили опит, имаха и връзките", коментира Ботев. Той обясни, че между двамата приятели възникнали съществени противоречия, които ги разделили. „В момента са в една война, бих казал вражда”, подчерта криминалистът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.