"Мария Габриел води преговорите. Аз не участвам", подчерта лидерът на ГЕРБ

Записите на депутати няма да повлияят на съставянето на кабинет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

„Човек да няма телефон в днешно време. Превърнахме се в държава на записите. Мен ме записваха по тоалетни, по спални, по какво ли не. Изпадахте във възторг да коментирате. Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира”, коментира той твърденията на ПП-ДБ, че службите са правили нерегламентирани записи на депутати.

„Нямам друг коментар по темата освен нечистоплътност”, подчерта той.

Петков: Политици от ПП-ДБ са били записвани от службите и „дълбоката държава”

По думите му целта на тези записи е да не се състави правителство. „Видяха, че всичко е напът да се случи. Аз знам, че това обслужва различни интереси, които не искат България да се стабилизира”, категоричен бе Борисов.

„Не знам Кирил Петков какво знае. Не мога да коментирам нещо, което не знам. На негово място нямаше да коментирам. Това е нерегламентирано, незаконно. Това е нечистоплътие. Защото вместо да си говорим за бюджета, кога ще довършим реформите – ние си говорим кой и как записал”, подчерта Борисов.

Попитан дали скандалът със записите ще повлияе на съставянето на кабинет той отговори: „На мен специално няма да ми повлияе. Мария Габриел води преговорите. Аз не участвам”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.