Той обяви, че ще гласува против коалиция на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

В очакване на втория мандат от президента - скандали разтърсиха парламента. След извънредния брифинг на „Продължаваме Промяната” снощи, че един от техните депутати ще разпространи „манипулирани записи с цел да провали общо управление с ГЕРБ-СДС”, днес Радостин Василев действително пусна 5-минутен запис. Той твърди, че не е манипулиран, а е от Националния съвет на ПП. 

„Залагаме застраховка Мария Габриел, която... (не се чува) си мечтае да бъде премиер. Борисов се изпира през този вариант - няма две мнения, защото изглежда като коалиционно. Въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел”, се чува от пуснат запис. Твърди се, че гласът в него е на Кирил Петков.

„Какво значи службите са наши? Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството”, се казва още в записа от глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.  

„Докато те не са отстранили Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му пада имунитетът”,  коментира още гласът, за който се твърди, че е на Асен Василев.

„Изправени сме пред ситуация, в която е напът да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да я подкрепя. Ще гласувам „против” и ще напусна парламентарната група на „Продължаваме Промяната”. Според мен това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели, които гласуваха доверие на ПП”, посочи Радостин Василев.

„Вчера в 21:30 ч. ми се обади шефът на ДАНС г-н Тончев и ми каза, че има някакъв сигнал на най-високо ниво за заплаха за мен и пращал кола, която да ме пази пред нас. Защото има данни за това, че се гласят по някакъв начин да ми навредят. Останах изненадан”, обяви Василев.

Той уточни, че това е единственият му досег със службите. „Че ме предупреди директорът на ДАНС, че ще се предприемат действия по превенцията на някакво престъпление спрямо мен. Нито това е коментирано с някакви служби, нито с президента, нито с извънземните”, добави Василев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.