33-годишният мъж е задържан

Пътник отворил по време на полет вратата на самолет на “Асиана еърлайнс”(Asiana Airlines), който по-късно се приземил благополучно на южнокорейско летище, съобщиха представители на авиокомпанията и правителството в Сеул.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Пасажери се опитали да попречат на нарушителя, но в крайна сметка той успял частично да отвори вратата, съобщиха от Министерството на транспорта. Това се случило, когато машината била на височина около 250 м и правела подход за приземяване. Полицията съобщи, че задържаният 33-годишен мъж не е бил пиян, но какви са били мотивите за постъпката му остава неясно.

ДЪРЗЪК ОБИР: Плъх открадна диамантено колие за милиони долари (ВИДЕО)

"Трудно е да се проведе нормален разговор с него. Ще разследваме мотива за престъплението и ще го накажем", заяви служител на реда. 

 

Видео: Ройтерс

Самолетът със 194 души на борда извършвал едночасов полет от южния остров Чеджу в Корейския проток към южнокорейския град Тегу. Сред пътниците имало тийнейджъри спортисти, които пътували за участие в състезание по лека атлетика в Улсан.

Инцидентът ужасил някои пътници, но пострадали няма. 12 от паникьосалите се получили дихателни проблеми и били прегледани в болница след приземяването на самолета.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Пламен Йотински, БТА