Инцидентът е станал близо до град Баласор

Два пътнически влака дерайлираха в Индия и при инцидента загинаха най-малко 70 души, съобщава индийската медия Прес тръст ъв Индия. Според местни представители около 500 души са били ранени, предаде Франс прес.

Смята се, че до 200 души може да са блокирани все още във вагоните на влаковете, допълва Асошиейтед прес. Има съмнения, че броят на жертвите може да достигне 100, посочва ТАСС.

Трагедията се е разиграла на около 1600 километра северозападно от столицата Делхи, в окръг Баласоре, на щата Одиша. Причините за инцидента се разследват.

На мястото има близо 500 полицаи и 75 линейки и други превозни средства, както и много спасително-издирвателни екипи.

Според говорител на министерството на транспорта между 10 и 12 вагона от пътнически влак са дерайлирали първо. Отломки от тях са се озовали на насрещната линия и в тях се е ударил друг пътнически влак и до три вагона от него също са излезли от релсите.

По-рано бе съобщено, че става дума за инцидент  между пътнически влак, изпълняващ курс от Колката до Ченай, и товарен влак. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Габриела Големанска, БТА