Той смята че конструкцията на кабинета изглежда "ужасно неустойчива"

Имайки предвид, че сме 6 юни, не виждам как до 10 юни ще бъде приет нов бюджет, когато изтича действието на текущия. Ако няма нов бюджет в указания срок, държавата ще се финансира извън закона и ще има финансови своеволия. Това каза за "Твоят ден" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

''Сериозен песимист съм защото едната съставка на тази управленска коалиция съществуваше като отрицание на другата. Събрани заедно могат да произведат какво ли не. Тази конструкция изглежда ужасно неустойчива", смята той. 

Димитър Манолов: Повишението на ДДС е неприемливо

По думите му ако има ясно политическо лидерство, всички процеси в държавата могат да бъдат регулирани. "Няма нито една държава, където нещата да са перфектно наместени. Аз не виждам ясно политическо лидерство у нас, това ме кара да си мисля, че тепърва ще се породят недоволства, не мога да прогнозирам обаче къде. Познавам Асен Василев и Румен Радев от предложените министри, нататък вече не знам. Единственият пряк работещ инструмент за влияние върху доходите е размерът на минималната заплата. Хубаво е още през тази година да бъде направена стъпка към увеличението ѝ, за да бъде на 1 януари стъпката по-малка", заяви той.

Според него трябва да се усили ролята на договарянето между синдикатите и работодателите. "Този механизъм е доказано работещ. Трябва да се промени методът, по който се формират доходите в администрацията. Със сигурност има протестна готовност", разкри Манолов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.