Постановката може да се гледа в театър "Българска армия"

Пиесата „64” разказва за стигмата върху бездетните двойки. Темата за репродуктивните проблеми излиза на преден план. Актрисата и пиар Лара Златарева подкрепя инициативата.

„Според мен една от ролите на добрия родител е да възпита в децата си култура и към здравето. Това са неща, за които ние българите, се сещаме късно - да отидем на преглед, сещаме се когато вече сме изпуснали момента”, разказа Лара Златарева.

Пиесата засяга темата за това колко трудно е да разберем дали сме готови да бъдем родители и какво се случва, когато имаме нужда от медицинска и морална подкрепа.

„Искам да кажа на момичетата, отидете и направете своя преглед, защото няма нищо по-хубаво от това да си родител. Аз вече съм и баба и това е напълно реално. Изпитвам онова вълшебно усещане детето ти да стане родител. Дъщеря ми Бенджи не е много наясно, че аз съм майка на нейния син, тя все още е убедена, че тя  му е майка, не знам защо”, шегува се Лара Златарева.

Въпреки тежката тема, авторката на пиесата я представя като комедия, която е добре балансирана с драма. Постановката може да се гледа в театър „Българска армия”.

”С това представление обръщаме внимание на един много сериозен проблем и това е невъзможността при някои двойки да имат деца. И чрез театър и изкуство да бием камбаната за това хората да не чакат последния момент”, разказа още актрисата.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.